Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspisan konkurs za izradu idejnog rješenja kompleksa “Sunčani grad”

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 20.12.2023. u 13:30
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno poslovnog kompleksa „Sunčani grad“, saopšteno je iz te kompanije.

Odluku o raspisivanju konkursa potpisali su predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Konkurs je otvoren danas i traje 90 dana, odnosno do 20. marta 2024. godine.

„Osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG, koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz Detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada“, kazali su iz EPCG.

Iz te kompanije je saopšteno da je opšti i krajnji cilj remodelacija i reafirmacija prostora koji će svojim sadržajem i izgledom doprinijeti razvoju opštine Nikšić, koji će, kako navode, radikalno izmijeniti izgled i korišćenje zone stvaranjem novog identiteta stambenih naselja sa sadržajima društvenih i centralnih djelatnosti i uređenim javnim prostorima, uz povezivanje sa gradskim strukturama u kontaktnim zonama.

Sredstva za konkursni fond obezbjeđuje EPCG i to prva nagrada u iznosu od 50 hiljada eura, druga 20 hiljada, treća deset hiljada, kao i dva otkupa od po pet hiljada eura.

Opština Nikšić i Elektroprivreda Crne Gore su raspisivači konkursa koji je međunarodnog, opšteg anonimnog i jednostepenog karaktera.

"Sva dokumentacija koja predstavlja konkursni materijal objavljena je na internet stranici https://www.suncanigrad.epcg.com.  Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do 5. 2. 2024. godine na e-mail adresu: [email protected] .

Konkursni radovi predaju se isključivo elektronski u digitalnoj formi do 20. 3. 2024. godine na e-mail adresu [email protected] ne kasnije od 20. 3. 2024.godine", zaključeno je u saopštenju EPCG.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.
  Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 30,59 eura.