Ravno: Nikšićki preduzetnici na Sajmu poljoprivrede

slika_sajma
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2017. u 06:33

Juče je u Ravnom otvoren Sajam poljoprivrednih proizvoda „Plodovi krša“, na kojem će  u tokom dva  dana više od 30 malih poljoprivrednih proizvođača iz BiH, Hrvatske i Crne Gore izlagati i prodavati svoje proizvode.

Svoje  proizvode i  rukotvorine predstavilo je i  sedmoro nikšićkih preduzetnika,  Jelena Glušica, Ana Malović, Ljilja Živković, Anita Bulajić (Imanje Đedovina), Snežana Miljanić (Farma Miljanić), Nvo Morakovo i Dragica Mirjačić (Dani drenjina).

Otvarajući ovaj sajam Andrija Šimunović, načelnik Općine Ravno, koja je i organizator ove poljoprivredne manifestacije, istakao je da ovaj projekt predstavlja veliku potporu poljoprivrednim proizvođačima da lakše dođu do dubrovačkog tržišta.

Ova dvodnevna agro-manifestacija, jedna je od aktivnosti projekta  AGROBIZNIS – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj dubrovačko-hercegovačkoj regiji, koja za glavni cilj ima uspostavljanje stalne komunikacije između poljoprivrednih proizvođača i konzumenata poljoprivrednih proizvoda u projektnoj regiji. Projekt finansira  Europska unija kroz instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine,  a njegova vrijednost je oko 350.000 eura.

Na sajmu je bila i delegacija IPC Tehnopolis, a  izvršni direktor, Ratko Bataković, govorio je o rezultatima kroz saradnju sa partnerima koji čine “KRŠ”. Kroz svoje izlaganje uputio je poziv partnerima iz regiona na ovogodišnji Sajam lokalnih proizvoda koji se tradicionalno održava u decembru u Nikšiću.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici međunarodnih organizacija, ministrstava, predsjednici nekoliko opština BiH.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
Uprava prihoda i carina je od 1. januara do 30. novembra 2022. godine ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 1.908,9 miliona eura, što je za 170 miliona eura ili 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 120 miliona eura ili 7 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Ostvarena naplata je iznad plana prihoda u navedenom periodu za 163 miliona eura ili 9 odsto.