Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rok za predaju prijava i finansijskih iskaza do 5. aprila

poreska_uprava
Poreska uprava
 • Autor onogost.me
 • 13.03.2024. u 15:57
Rok za predaju finansijskih iskaza i godišnje prijave poreza na dobit preduzeća biće produžen do 5. aprila, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

"Imajući u vidu nastojanja PU da se omogući nesmetano funkcionisanje elektronskog servisa za predaju finansijskih iskaza i godišnje prijave poreza na dobit pravnih lica, rok za njihovu predaju biće produžen do 5. aprila", saopštili su iz PU.

Inače, rok za predaju finansijskih iskaza i godišnje prijave poreza na dobit preduzeća - obrazac PD, za prošlu godinu je do 31. marta.

Obveznik poreza na dobit je u tom roku dužan da sa podnošenjem prijave, plati utvrđenu godišnju poresku obavezu.

"Dakle, finansijski iskazi i godišnja prijava poreza na dobit pravnih lica za prošlu godinu, predati do 5. aprila, će se smatrati blagovremeno podnijetim, dok je 31. mart rok za uplatu poreske obaveze", navodi se u saopštenju.

U vezi funkcionisanja elektronskog servisa, PU će sve obveznike blagovremeno obavještavati preko portala https://eprijava.tax.gov.me.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.