Rok za prijave poreza na dobit pravnih lica produžen do 13. aprila

porez1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2017. u 14:15

Imajući u vidu da je u skladu sa Zakonom o porezu na dobit pravnih lica od 2017. godine obavezno podnošenje godišnjih prijava poreza na dobit isključivo elektronskim putem, te da se Sertifikacionom tijelu – AD Pošta Crne Gore obratio veliki broj lica radi pribavljanja elektronskog sertifikata, a sama procedura traje 15 dana, iz Poreske uprave su obavijestli poreske obveznike da će se blagovremeno podnijetim prijavama smatrati prijave podnijete do 13. aprila 2017. godine.

Navedeni rok odnosi se i na podnošenje finansijskih iskaza.

S druge strane, rok za blagovremenu uplatu poreza na dobit pravnih lica je 31. mart 2017. godine, te će samo obveznici koji u ovom roku izvrše uplatu poreza moći da ostvare pravo na umanjenje poreske obaveze od odsto, u skladu sa članom 32a Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

 

Izvor: Poreska Uprava Crne Gore

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.
Narednog mjeseca u nikšićkoj Željezari trebalo bi da počne proizvodnja, izrada metalnih konstrukcija, do juna očekuju prve megavate, dok će konkurs za posao 229 radnika biti raspisan narednih dana. To je “Vijestima” kazao direktor “EPCG - Željezara” Nikšić Đorđije Manojlović.