Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rok za upis obradivih površina 30. april

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 03.02.2023. u 17:28
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.

Iz tog resora su pozvali poljoprivredne proizvođače da do navedenog roka unesu sve poljoprivredne površine pod biljnim kulturama, kao i one površine koje će ove godine staviti u funkciju biljne proizvodnje.

"Ažuriranje i upis se vrši u regionalnim centrima Direkcije za savjetodavne poslove u Podgorici, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Cetinju, Herceg Novom, Nikšiću.

Unešene površine biće osnov za isplatu Direktnih plaćanja u biljnoj proizvodnji za tekuću godinu, te će mogućnost da ostvare pravo na podršku kroz mjeru Direktnih plaćanja u biljnoj proizvodnji imati isključivo proizvođači koji su površine upisali i ažurirali do 30. aprila", navodi se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.
  Ministarstvo finansija priprema Fiskalnu strategiju koju će predložiti Vladi na usvajanje do kraja ovog mjeseca, rečeno je “Vijestima” u ovom resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković.