Rovčanin: EPCG oborila rekord, 100 miliona dobiti za šest mjeseci

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 12.07.2023. u 16:14
EPCG je za prvih šest mjeseci ove godine ostvarila dobit od preko 100 miliona eura, što je najveći iznos koji je komanija ostvarila od osnivanja, saopštio je izvršni direktor te kompanije Nikola Rovčanin.

“Profit EPCG ove godine je više od dva puta veći od profita za prvih pola godine u 2018. godini kada je ostvareno oko 43 miliona. EPCG je prateći uporedne periode poslovala u 2011. godini sa minusom od 10 miliona, 2012 sa minusom od ćetiri miliona, 2017. sa minusom od oko 7 miliona eura”, naveo je Rovčanin u saopštenju.

Prema njegovim riječima tako je 2020. godine poslovni rezultat za ovaj period bio oko dva miliona, 2019, 2016 i 2014 oko 13 miliona, dok je 2015 bio oko 12 miliona eura.

“Kvalitetne poslovne odluke menadžmenta i Odbora direktora, zdrava poslovna vizija, povoljne hidrološke prilike i dobro upravljanje u periodu energetske krize uslovile su kontinuiran napredak i istorijske poslovne rezultate kompanije”, istakao je Rovčanin u saopštenju.

Naglašava da su svi rezultati postignuti su bez intervencija iz budžeta Crne Gore i bez povećanja cijena električne energije građanima.

“To je jedinstven primjer u regionu i Evropi na šta smo posebno ponosni”, rekao je Rovčanin.

Zaključio je i da EPCG spada u nisko kreditno zadužene kompanije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci