Rovčanin: Stabilna energetska situacija, interes da cijena struje ostane ista

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 28.11.2022. u 09:53
Crna Gora se nalazi u energetski izuzetno stabilnoj situaciji, trenutno nema govora o restrikcijama i Crna Gora će biti izvozno orijentisana u narednih pet mjeseci, kazao je izvršni direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin u Bojama jutra.

Ponovio je da neće tražiti povećanje računa za struju, te pozvao Regulatornu agenciju za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN), koja sjutra donosi odluku, da vodi računa o interesima kompanije i građana. Rekao je da je interes da cijena struje ostane ista, kako bi se održao trenutni nivo naplate.

Ukazao je da bi se svako povećanje cijene reflektovalo na pad stepena naplate, odnosno da se padom naplate od samo jednog procenta gubi tri miliona eura.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.