Rudari do srijede očekuju sastanak sa Pejovićem

cg-rudnik_sad
  • Autor onogost.me
  • 06.11.2015. u 17:49

Kako je za portal Onogošt kazao predstavnik Samostalnog Sindikata Rudnika Boksita, Nikola Žugić, sastanak sa novim valsnikom Boksita, Veselinom Pejovićem, trebalo bi da se održi do sredine naredne sedmice. 

“Stečajni upravnik,Mladen Marković, obavijestio nas je da ćemo do srijede vjerovatno imati sastanak sa novim vlasnikom pa se nadamo da će tada biti poznata i dalja sudbina radnika “, kazao je Žugić i dodao da će zahtijevati da se angažuje što veći broj rudara i to što prije. 

Isplata radničkih potraživanja u iznosu od 24 minimalne plate počela je 30. oktobra, dan nakon što je Pejović uplatio milion eura i zavnično postao novi vlasnik Rudnika Boksita. 

Ostatka novca, od ukupne vrijednosti 5,39 miliona eura , za koliko su Boksiti prodati na tenderu, Pejović je poručio da će uplatiti kada se riješe imovinsko – pravni sporovi u Boksitima. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.