Rudari do srijede očekuju sastanak sa Pejovićem

cg-rudnik_sad
  • Autor onogost.me
  • 06.11.2015. u 17:49

Kako je za portal Onogošt kazao predstavnik Samostalnog Sindikata Rudnika Boksita, Nikola Žugić, sastanak sa novim valsnikom Boksita, Veselinom Pejovićem, trebalo bi da se održi do sredine naredne sedmice. 

“Stečajni upravnik,Mladen Marković, obavijestio nas je da ćemo do srijede vjerovatno imati sastanak sa novim vlasnikom pa se nadamo da će tada biti poznata i dalja sudbina radnika “, kazao je Žugić i dodao da će zahtijevati da se angažuje što veći broj rudara i to što prije. 

Isplata radničkih potraživanja u iznosu od 24 minimalne plate počela je 30. oktobra, dan nakon što je Pejović uplatio milion eura i zavnično postao novi vlasnik Rudnika Boksita. 

Ostatka novca, od ukupne vrijednosti 5,39 miliona eura , za koliko su Boksiti prodati na tenderu, Pejović je poručio da će uplatiti kada se riješe imovinsko – pravni sporovi u Boksitima. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vjetroelektrane Krnovo i Možura trenutno su jedine vjetroelektrane u Crnoj Gori i u privatnom su vlasništvu. Za dvije godine na lokaciji Gvozd biće sagrađena još jedna, ali će je graditi nacionalna energetska kompanija. Zašto se Elektroprivreda Crne Gore odlučila na taj korak, koliko će to koštati građane, kakav je potencijal i perspektiva ovog izvora energije istraživala je TVCG.
Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.