Rudari očekuju povezivanje staža

bok_6
  • Autor onogost.me
  • 04.09.2016. u 16:31

Bivši radnici nikšićkih Rudnika boksita očekuju da im radni staž od uvođenja stečaja u novembru 2013, do prodaje kompanije u oktobru prošle godine, bude povezan u ponedjeljak, 5. septembra.

Član Samostalnog sindikata Boksita Nikola Žugić rekao je da  je stečajni upravnik Mladen Marković kazao da povezivanje radnog staža nije moglo biti realizovano ranije i da će do 5. septembra od dva miliona eura koje je uplatio Veselin Pejović biti povezan radni staž radnicima.  

“Riječ je o oko 200 radnika, kao i oko 250 bivših boksitaša“, kazao je Žugić.

Pejović je početkom avgusta obavijestio radnike  da je uplatio novac Privrednom sudu, čime će biti ispunjen zahtjev rudara zbog koga su u junu u šatorima protestovali ispred Sektora transporta u nikšićkom naselju Gračanica.

Rudnike boksita je u oktobru prošle godine kupila Pejovićeva firma Uniprom metali za 5,39 miliona eura. Otvoren je površinski kop Zagrad, zatim Đurakov do, a ovog mjeseca je planirano otvaranje Biočkog stana.

 

vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.
Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.