Seoski turizam Pekovića: Vidikovac iznad Gornjeg Polja

wp_20160823_18_05_01_pro
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 29.08.2016. u 06:09

Kada krenete prema Žabljaku, novom obilaznicom, tu negdje iznad Miločana, dočekaće vas konoba „Vidikovac“. Simpatična ljetnja terasa, sa pogledom koji puca na prelijepo Gornje Polje, privukla je i nama pažnju. Morali smo se zaustaviti. 

Tu smo zatekli devetnaestogodišnjeg Luku Pekovića, u tom trenutku jedinog radnika, ljubaznog i vedrog momka, koji je odmah pristao na razgovor, nakon što smo se predstavili.

Luka otkriva da je glavni „krivac“ za nastanak vidikovca njegov otac Neško. Sve je, kaže, osmišljeno još prije tri godine kada je tuda prošao put.

„Nakon izgradnje puta ovo ovdje je bio neuređeni prostor, brdovit, mi smo sve to prilagodili, uloženo je dosta novac, ali i našeg materijala, ali smo zadovoljni kako je krenula ova naša ugostiteljska priča , takoreći seoskog turizma. Počeli smo sa radom prije dva mjeseca“, kaže Luka.

Odmah ispod terase nalazi se njihova farma kokošaka i koza. Porodični biznis u koji je, manje više uključena osmočlana familija, tako je obogaćen i ugostiteljskom ponudom na kojoj se našao i domaći meni.

„ Ovo je na neki način sve u sklopu naše farme . Domaće proizvde nudimo ovdje gostima, pa pred lijepim pogledom i kvaltetnom domaćom hranom malo ko ostane ravnodušan. Znate, kad ujutru prođu turisti i svrate, a onda nam se ponovo vrate u povratku, to nam je pokaztelj da radimo dobru stvar“, priča ovaj mladi Nikšićanin koji se potpuno posvetio porodičnom biznisu, u kojem, priznaje, planiraju nova širenja.

„Posla imamo, turistima je privlačno da se zaustave, odmore, slikaju se i naprave lijepe fotografije zbog fantastičnog pogleda tako da imamo samo pozitivne komentare. Ovo je inače početna ideja, a plan je da se širimo i da pravimo tvrdi objekat, takođe sa staklenim površinama zbog lijepog pogleda“, otkriva Luka.

Turista, kako kaže za kraj našeg razogovora, ima sa svih strana, a ima dosta i naših sugrađana koji rado pobjegnu iz grada, i za nepunih desetak minuta vožnje dođu i uživaju u lijepom pogledu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Kupac peleta u obavezi je da uzme račun kako bi tržišna inspekcija utvrdila da je kupljen ili prodat po cijeni većoj od propisane, saopštila je glavna tržišna inspektorka Marina Radulović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro". Ona je za TVCG kazala da se još nije desilo da je neko došao sa konkretnim dokazom da je pelet prodat za više od 269, odnosno 320 eura.
Uprava za ljudske resurse izvršila je unos za obračun naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.