Simović u Šavniku uručio rješenja dobitnicima grantova

simo
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
  • Autor onogost.me
  • 02.07.2018. u 18:02

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović u Šavniku je danas uručio rješenja dobitnicima grantova u okviru Projekta "Upravljenje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu”.

Grantovi su obezbijeđeni u okviru projekta koji finansira Globalni fond za zaštitu životne sredine (GEF) i Fond za posebne klimatske promjene (SCCF), a koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom.

Cilj ovog projekta je veća uključenost lokalnih zajednica, kroz podršku jačanju njihovih kapaciteta, kao i privatnog i civilnog sektora. Dobitnici podrške kroz javni poziv za dodjelu grantova koji je početkom aprila raspisalo Ministarstvo poljoprivrede su iz šest crnogorskih opština. Ukupna vrijednost projekata je  211 hiljada eura, a korisnici podrške iz šest  opština dobiće podršku od 111 hiljada eura.

Potpredsjednik Simović je kazao da se u Šavniku, označava početak regionalnog projekta koji tretira sliv rijeke Drine, a kroz koji je Crnoj Gori na raspolaganju 2,72 miliona eura podrške.

On je izrazio zadovoljstvo što se obilježavanje početka realizacije projekta održava u jednom od zaštićenih područja – Parku prirode Dragišnica i Komarnica, ističući da se time promovišu prirodni dragulji Crne Gore i pokazujeodgovoran odnos ulaganjem u njihovo očuvanje, ali i održivo korišćenje.

“Ovaj projekat  je novi doprinos parnerstvu o kojem često govorimo, ali ga i demonstriramo na konkretnim projektima – partnerstvu između lokalnih samouprava, Vlade i civilnog sektora, a u ovom projektu ojačano kroz partnerstvo sa GEF i SCCF, a sve pod okriljem Svjetske banke. Siguran sam da će ovakvo partnerstvo, rezultati podržanih projekata, ali i brojnih drugih koje realizujemo zajedno u cilju razvoja ruralnih područja, doprinijeti dostizanju boljeg kvaliteta života, nove vrijednosti, otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života na svakoj tački Crne Gore“, poručio je Simović.

Tokom prezentacije projekta, prisutnima se obratio predsjednik Opštine Šavnik, Mijomir Vujačić, kao i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović. Istakli su opredijeljenost i jedne i druge opštine da u partnerstvu sa Vladom i međunarodnim partnerima doprinose realizaciji razvojnih projekata u ruralnim predjelima.

Sastanak sa predsjednikom Opštine Šavnik

Nakon dodjele grantova, potpredsjednik Simović, sa saradnicima, održao je sastanak sa rukovodstvom Opštine Šavnik.

Dogovoreni su konkretni projekti koji će se realizovati do kraja godine i time nastaviti kontinuirana dobra komunikacija ove lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Potpredsjednik Simović je iskazao odnos poštovanja i zahvalnosti predsjedniku Mijomiru Vujačiću za domaćinski pristup koji je promovisao u prethodnom periodu u komunikaciji sa svim građanima Šavnika i neposredno doprinosio rješavanju problema.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup pogona Čeličane i Kovačnice poslale su dopunu ponude, a nakon toga slijedi pregovarački proces.
Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva po kojima će benzin od ponoći poskupiti po četiri centa, a eurodizel cent.
Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).