Simović: Ubrzati radove na izgradnji Kuće voća

2019_05_31_andrijevica_posjeta_ppv_milutina_simovica_003
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.06.2019. u 07:08

Nakon što je u Bijelom Polju predstavio ohrabrujuće rezutate IPARD javnog poziva za podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, koji se nalazi u četvodnevnoj posjeti sjeveru, posjetio je juče i Andrijevicu. 

Tom prilikom, u Andrijevici je obišao radove na izradnji Kuće voća, zajedno sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem, direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem, sa saradnicima, kao i predstavnicima izvođača radova.

Potpredsjednik Simović je iskazao potrebu da se radovi na izgradnji Kuće voća ubrzaju, jer, kako je kazao, postoje pretpostavke za uspješnu realizaciju projekta, kroz obezbijeđena sredstva u kapitalnom budžetu u iznosu od 1,3 miliona eura, za prošlu i ovu godinu. 

„Tokom prošle godine sam bio ovdje i uvjerio se u dobru dinamiku početnih radova. Danas želimo da pošaljemo poruku da treba ubrzati građevinske radove“, kazao je Simović.

Veoma je važno, kako je istakao, da su pokrenute i aktivnosti na razradi tehnološkog projekta i treba sinhronizovati građevinske radove sa konačnim rješenjima u tehnološkom projektu. 

Prema riječima Simovića,  obezbijeđena su sredstva za nabavku opreme, kroz MIDAS projekat koji se realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

Potpredsjednik je ponovio da će Kuća voća biti nova vrijednost za Andrijevicu i dobro za brojne, vrijedne poljoprivredne proizvođače, prije svega voćare sa područja Andrijevice i šire, kroz stvaranje mogućnosti za otkup i dodate vrijednosti kroz preradu. Kuća voća, kako je dodao, biće ne samo razvojni impuls za poljopriverdu, već i svojevrsna turistička atrakcija ovog područja. 

Potpredsjednik Simović je juče započeo četvorodnevnu radnu posjetu Sjeveru Crne Gore, sa ciljem neposrednog praćenja realizacije i sagledavanja rezultata udruženih napora za razvoj sektora poljoprivrede, koje ulaže Vlada, zajedno sa našim EU partnerima, vrijednim domaćinima i preduzetnicima i odgovornim lokalnim samoupravama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Kupac peleta u obavezi je da uzme račun kako bi tržišna inspekcija utvrdila da je kupljen ili prodat po cijeni većoj od propisane, saopštila je glavna tržišna inspektorka Marina Radulović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro". Ona je za TVCG kazala da se još nije desilo da je neko došao sa konkretnim dokazom da je pelet prodat za više od 269, odnosno 320 eura.
Uprava za ljudske resurse izvršila je unos za obračun naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.