Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sindikat Željezare poručio da neće dozvoliti proglašenje tehnološkog viška

 • Autor onogost.me
 • 06.02.2024. u 12:46
Iz Sindikalne organizacije EPCG Željezara Nikšić upozorili su menadžment fabrike i matične firme, Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), da neće dozvolii da se nastavi, kako ističu, „diskriminacija radnika koja se već određeni period sprovodi u nikšićkog Željezari“, kao ni planirano proglašenje tehnološkog viška i otpuštanja radnika.

“Već mjesec dana se vrši nevjerovatna diskriminacija radnika Željezare. Sve ovo vrijeme naša Sindikalna organizacija je ćutala i nadala se da će se nešto promijeniti nabolje. Ne da nije bolje, već očigledno u narednom periodu planiraju da bude i gore. Osim što je naša organizacija od samog početka rada trpjela ogromne pritiske, što politicke tako i druge, dobili smo informaciju da se radi i sistematizacija bez ucešća Sindikata i da je čak planirano i proglašenje tehnološkog viška. Da li to planiraju da ovi radnici moraju da brane životima svoja radna mjesta, pa da uvedu i stečaj? Imamo osjećaj da se ovo sve planski radi da bi se otjerali potencijalni investitori. Mi smo uspjeli da vratimo ovu fabriku državi, a EPCG očigledno ne želi da ova fabrika opstane, jer sve rade protiv ovih radnika i ove fabrike. Najveća odgovornost je na najvišim organima EPCG”, poručili su iz Sindikalne organizacije EPCG Željezare Nikšić, u saopštenju dostavljenom “Vijestima”.

U Željezari je bi trebalo sjutra da bude održana sjednica na kojoj bi bio izabran novi Odbora direktora i predsjednik, jer je predsjednik Odbora Maksim Vučinić podnio je ostavku u novembu prošle godine.

 

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Najbilje bi bilo Vujovicu tebe stavuti i bratati za uzvrsnig direktora EPCG. Sta ti nije sad uredu primas peko 1. 000 E. Bogu hvala sto je tako …

  2. Ти нерадници нијесу власници Жељезаре-све послати кући па тамо нека штрајкују…
   Истопити све и да једном се прекине економска агонија

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.