Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sjutra demo dan Startup kampa za mlade

Tehnopolis
 • Autor onogost.me
 • 27.11.2023. u 12:11
U prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis u toku je Startup kamp za mlade koji će trajati do 28. novembra. Demo dan događaja biće organizovan sjutra u 13h.

"Tokom Startup kampa za mlade će 25 selektovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja biti u prilici da uz podršku renomiranih eksperata/trenera kroz interaktivni program obuke (predavanja, prezentacije, radionice) razviju i unaprijede kapacitete za identifikaciju i razvoj inovativnih ideja koje u kasnijim fazama mogu prerasti u startup. Dodatno, učesnici će imati priliku i da se upoznaju sa definicijom startup-a, inovacionim ekosistemom Crne Gore, upoznaju se sa jednim uspješnim statup-om ali i prezentuju svoje ideje pred stručnim žirijem, a najbolja ideja će biti podržana sa 500 eura", navode iz Tehnopolisa.

Startup kamp za mlade organizuje se u okviru projekta „Kreiranje podsticajnog poslovnog okruženja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Republike Srbije i Crne Gore - BEYOND”, koji IPC Tehnopolis realizuje u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i Privrednom komorom Crne Gore.

Projekat sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020.

Glavni cilj Beyond projekta jeste unaprijeđenje znanja, vještina, te radnog iskustva učenika, nezaposlenih i zaposlenih lica, i doprinos kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Srbije i Crne Gore tokom 16 mjeseci sprovođenja projekta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.