Sjutra počinje Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda

12395400_10205392027335794_1736392016_n
  • Autor onogost.me
  • 21.12.2015. u 17:21

Sve je spremno za drugi Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda. Dvodnevna manifestacija, čiji je cilj da se jača lokalni preduzetnički duh, okupiće sjutra u Sportskom centru više od stotinu izlagača iz Opštine Nikšić. 

Organizator sajma ispred lokalne uprave, Ratko Batkaović, zadovoljan je što se ove godine prijavio nešto veći broj izlagača u odnosu na prethodnu.

 „Na sajmu ćemo, osim lokalnih proizvođača hrane i pića, imati i proizvođače rukotvorina. Veoma sam zadovoljan ovogodišnjim odzivom i cjelokupnom pričom. Jasno je da je prošlogodišnji sajam imao svog efekta. Ljudi su zainteresovani da budu dio manifestacije, a vlada i veliko ineteresovanje posjetilaca“, kaže Bataković i dodaje  da su u goste zvali i izlagače van Nikšića, a čiji proizvodi ne konkurišu lokalnim nikšićkim proizvodima, kao što su maslinari, vinari i proizvođači specifičnih vrsta sireva.

Poseban dio manifestacije održaće se sjutra u 15h kada će biti organizovana humanitarna akcija.  Svaki izlagač doniraće dio svojih proizvoda koje će predstavnici loklane uprave i lokalnog Centra za socijalni rad uručiti socijalno ugroženim porodicama.

Svečano otvaranje zakazano je za 10h. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić komentarisala je najavu Ministarstva ekonomije o uvđenju radne nedelje tokom sezone, i navela je da je saglasna sa predlagačem izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, Nikom Đeljošajom.
Vraćanje radne nedjelje tokom turističke sezone u određenoj mjeri će doprinijeti povećanju ekonomske aktivnosti i boljoj valorizaciji turističke sezone, ocjenjuju u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG). Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) kaže da je nedopustivo da su o ovom predlogu saznali iz medija.