Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Skaču cijene: Benzin i eurodizel skuplji pet centi

gorivo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.05.2016. u 10:03

Cijene benzina i eurodizela od ponoći će biti veće pet centi.

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno je da će cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice iznositi 1,15 eura, odnosno 1,12 eura za litar.

Litar eurodizela koštaće 97 centi.

Od ponoći će posupiti i lož ulje za grijanje i veleprodaju, pet odnosno četiri centa, pa će u narednih 15 dana koštati 67 centi odnosno 94 centa.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 5. maja, kada su poskupili eurodizel i lož ulje.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 13. juna, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 14. juna.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.
Ministarstvo finansija priprema Fiskalnu strategiju koju će predložiti Vladi na usvajanje do kraja ovog mjeseca, rečeno je “Vijestima” u ovom resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković.