Skaču cijene: Benzin i eurodizel skuplji pet centi

gorivo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.05.2016. u 10:03

Cijene benzina i eurodizela od ponoći će biti veće pet centi.

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno je da će cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice iznositi 1,15 eura, odnosno 1,12 eura za litar.

Litar eurodizela koštaće 97 centi.

Od ponoći će posupiti i lož ulje za grijanje i veleprodaju, pet odnosno četiri centa, pa će u narednih 15 dana koštati 67 centi odnosno 94 centa.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 5. maja, kada su poskupili eurodizel i lož ulje.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 13. juna, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 14. juna.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.
Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.