Skupština akcionara EPCG 3. oktobra o kupovini imovine Željezare

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 24.09.2022. u 19:27
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Red je da se izjasni najveći organ EPCG a to je skupština društva. Promijenjen je dnevni red u petak. Smatramo da je to pametno i fer”, kazao je Đukanović.

Podsjećamo, država je juče na Montenegroberzi kupila tri miliona i 340 hiljada akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Država je akcije kupila po početnoj cijeni od 4,49 eura, što je ukupno 15 miliona eura.

Na ovaj način povećan je vlasnički udio države u kompaniji. Iako je EPCG ponudila gotovo 12 miliona akcija, drugih kupaca nije bilo.

Sinoć u emisiji Okvir na TVCG predstavnik EPCG Miro Vračar najavio je da je nakon prodaje akcija, EPCG spremna da uđe u rješavanje problema Željezare. U istoj emisiji Miodrag Daka Davidović kazao je da su pregovori sa turskom kompanijom Toščelik sa njegove strane i dalje aktuelni te da se nijesu ni prekidali.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.