Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Solar gradnja ima budućnost, priča o partijskom zapošljavanju bespredmetna”

epcg
 • Autor onogost.me
 • 22.01.2024. u 12:46
Nikšićka Željezara i Solar gradnja imaju budućnost, očekuje se od njih veliki investicioni zamah, a biće i novih radnih mjesta, najavio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović.

Đukanović je  na Radiju Crne Gore kazao da Elektroprivreda Crne Gore na mjesečnom nivou planira da radi od šest do sedam megavati kako bi se lakše da prebrodila 2025. godina, kad će doći do zastoja Termoelektrane.

"Da bismo to uradili, u Solar gradnji mora biti od 800 do 1000 ljudi", naveo je Đukanović.

Đukanović je kazao da se pojedinci trude da Solar gradnji nađu manu, jer su izgubili posao.

"Biće ponovo raspisani konkursi i zaposlićemo još više ljudi. Suština Solar gradnje je da zaposlimo što više građana. Ima ljudi koji nisu radi po 20 godina i vrijeme je da dobiju šansu. Kako može neko partijski da se zaposli, a penje se na krov? Gubici su zanemarljivi, s obzirom na profit koji ostvarujemo", dodao je Đukanović.

Podsjetio je da je trenutno na krovovila Solargradnja instalirala 35 megavat pikova.

"Na mrežu je priključeni 30 megavat-pikova. Naša poslovna politika je da svaki potrošač i domaćinstvu omogućimo da izgradu svoju sopstvenu elektranu", pojasnio je on.

Prema njegovim riječima, nema dileme da je Solari gradnja opravdala sva očekivanja.

"Dobili smo značajne pohvale od stručnjaka. Mi smo pioniri na Balkanu što se tiče energetike. Znate i sami kakva je bila situacija nekada: energiju je prozvodila ili država ili privilegovani pojedinci. A sada električnu energiju proizvode građani. Interesne sfere smo pokolebali. Imamo i projekat solarne elektrane u Željezari", kazao je Đukanović.

Đukanović je podsjetio da je Solar gradnje jedina kompanija uz Željezaru koja radi po učinku.

"Određeni pojedinci i mogu slobodno da kažem interesne grupe, kojima smo mi uskratili stotine miliona eura, otvaraju priču potpuno bespredmetnu o partijskim zapošljavanjima. Ja sam spreman da svakom čovjeku, koji želi da se bavi instalacijom solarnih elektrana, obezbijedim posao", poručio je Đukanović.

Željezara ima budućnost, pokrenućemo čeličanu i kovačnicu

Govoreći o Željezari, Đukanović je kazao da žele da pokrenu i čeličanu i kovačnicu.

"Zato je raspisan javni poziv da se daju u zakup. Lično sam jako nezadovoljan sa menadžmentom koji je radio do oktorbra u Željezari . Zbog toga smo raspisali konkurs da se javi investitor", zaključio je on.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Milutin je na vrijeme shvatio da je najbrzi put do uspjeha odsudstvo obraza tako da nije imao prepreku na tome putu.

  2. Kapetan Zupski

   A maxe Minjasu sa tom pricom bolan …ne zivimo mi u Vankuver da nam to prosipas no u Nk…svi smo svjedoci procedure u zaposljavanju u Solaru …pusti bolan …i citaj ponekad brojeve neka ti napamet price …pravio si ti dronove u Zeljezaru pa sad trt…ni mlin ne mozete napraviti …spasioci

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.
  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.