Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Spajić: Priča o prodaji EPCG je lažna vijest, ne ukidamo Fond PIO, popis odložen do 30. novembra

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 31.10.2023. u 15:44
Novi premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je danas na konferenciji za medije da je priča o prodaji Elektroprivrede lažna informacija.

"Ja ne znam od koga je to došlo. Nikad to nisam rekao ni u kakvom formatu. Ja sam samo prije dvije godine rekao da obveznice EPCG treba izdati na londonskoj berzi. Ali, to što finansijski nepismeni ljudi ne razlikuju pojam izdati obveznice na berzi i prodaju akcija, to nije moj problem. Ja zaista želim da ih edukujem i želim da im platim edukaciju. To je elementarna finansijska pismenost", istakao je Spajić.

Poručio je da neće biti ukinut Fond PIO, ali će biti razmotren način njegovog finansiranja.

"Ni Fond za zdravstvo nije ukinut, niti je ikad imao budžet od nula eura, kako je tvrdio Abazović. Fond PIO će da ostane, s tim što ćemo razmotriti nivo poreza i doprinosa", dodao je Spajić.

Novi premijer tvrdi di da penzije neće biti ugrožene programom Evropa sad 2.

Tvrdi da neće povećavati PDV, već da će se posvetiti suzbijanju sive ekonomije. On je najavio da će ubuduće poslije svake sjednice Vlade imati konferenciju, a razmotriće da li će se novinarima obraćati premijer ili neko od ministara.

"Program Evropa sad 2 sam već predstavio i da identičan je kao program Evropa sad 1. Želimo da podstaknemo što veće zarade i veće penzije", zaključio je Spajić.

Nova Vlada donijela je odluku da se popis odloži za 30. novembar ove godine.

"Ovim odlaganjem neće biti nikakvih dodatnih troškova, i ne predstvalja nikakav problem za budžet i finansije države", saopštio je premijer.

On je kazao da će se raditi na unapređenju softvera kako popisivači ne bi mogli da zloupotrijebe svoju funkciju.

“Krenuće dodavanje opozicionih članova u popisne komisije. Pričaćemo sa nacionalnim vijećima manje brojnih naroda. Imali smo danas razgovor sa predsjednicom Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koja je boravila u posjeti Crnoj Gori. Velika čast i velika je podrška za članstvo Crne Gore u EU. Očekuvanje je da se napravi novi zamajac na tom putu. Predsjednicu opština će uz saglasnost MONSTAT-a moći da dodaju dodatne članove popisnih komisija”, rekao je Spajić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. stice se utisak da je ovaj gospodin SPAJIC
   jedan LIK kome se apsulutno nemoze nista vjerovati, inace svojim vokabularom izrazavanja, takodje je utisak DA NE UIJE SASTAVITI jednu recenicu
   A. MAGISTAR ??????

  2. povćaće te minimalne kao i dosad a ostalima beznačajno povećanje.Nije trebalo raditi 40 godina .Bolje je ovima što su radili 15.kao o majkama bez dana radnog staža.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) predstavila je Studiju slučaja „Uticaj klimatskih promjena na vodne resurse u Nikšiću i Plužinama“, sa zaključkom da su klimatske promjene već bitno uticale na trenutnu klimatsku sliku opština Nikšić i Plužine, koja ima slične trendove i u ostatku zapadnog dijela zemlje.
  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".