Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Spajić sa potpredsjednikom POSCO grupe o Željezari

Gov.me
 • Autor onogost.me
 • 16.01.2024. u 15:12
Premijer Milojko Spajić je na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao potpredsjednikom POSCO grupe Lijem Džejvanom, i tom priliikom predstavio investicione prilike i kazao da Vlada "nizom reformi" nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta, kao i pravnu sigurnost.

Nizom planiranih reformi unaprjeđujemo biznis ambijent kako bi u saradnji sa kredibilnim investitorima dali puni zamajac našoj ekonomiji”, poručio je Spajić, kako je saopštio njihov kabinet.

On je predstavio i plan razvoja mreže auto-puta, željeznica, aerodroma i Luke Bar do 2030, za koje je, kako se navodi, iskazan interes od strane POSCO grupe, imajući u vidu da će, kako su istakli, uz značajne investicije ići i velika potražnja za čelikom.

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a POSCO grupa je iskazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje, navodi se u saopštenju.

Džejvan je, dodaju iz Spajićevog kabineta, kazao da POSCO korišćenjem najmodernijih tehnologija posvećen i obnovljim izvorima energije. “Svjedoci smo eksponencijalnog razvoja Koreje 80ih i 90ih godina, i bili samo krucijalni dio velikog investicionog ciklusa u korejsku infrastrukturu”, poručio je on.

"Na sastanku je dogovoreno da timovi iz Crne Gore i Koreje razmotre dalje korake i potencijalnu saradnju između korejskog giganta i EPCG", zaključuje se u saopštenju, uz podsjećanje da je u vlasništvu POSCO grupe jedna od najvećih čeličana u Južnoj Koreji.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.