Sumirana godina u Tehnopolisu i uručena priznanja “INVENTA”, portalu Onogošt nagrada za medijskog partnera

vladan
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 20.12.2018. u 07:33

Danas, nakon dvije godine rada mogu reći da smo stvorili priču kao iz bajke u kojoj se svi, koji daju sebe, osjećaju kao iz bajke, ovim je riječima direktor Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis Ratko Bataković sumirao drugu godinu rada ustanove zamišljene da razvija naučni i biznis ambijent u Nikšiću i Crnoj Gori.

Razloga za ponos je mnogo, istakao je Bataković, a među najvažnijim je podatak da je Evropska komisija u svom izvještaju o napretku Crne Gore rad Tehnopolisa ocijenila kao potpuno operativan.

“To je potvrda koja se vidjela iz vana, a tu potvrdu, čini mi se, dobijamo i od naših institucija, kompanija i od naših građana”, kazao je on.

Kada se rad Tehnopolisa pretvori u brojke, onda podatak da je ta ustanova kroz projekte generisala oko milion eura, dovoljno govori sam za sebe. U minuloj godini pružio je veliki broj usluga mnogim klijentima i partnerima, bio mjesto organizovanja brojnih događaja, a prije svega konstantno ispunjavao svoju misiju – privlačio i razvijao sve veći broj start up priča.

“Do sada smo imali 47 prijava, imamo 28 stanara, 150 konsultacija je obavljeno u ovoj godini, novih radnih mjesta generisano 60 osnivanjem Tehnopolisa i kroz rad naših kompanija i kod nas su nastanjene četiri međunarodne organizacije”, pohvalio se Bataković.

Sumiranje godine i ovog puta bila je prilika da se ukaže i oda poštovanje najzaslužnijima za razvoj i dobar imidž Tehnopolisa, pa su uručene godišnje nagrade “Inventa”. Zadar Nova je partner godine, a Ministarstvo vanjskih poslova, te poljoprivrede i ruralnog razvoja dobili su nagradu za izuzetan doprinos razvoju Tehnopolisa.

“Drago nam je da vidimo da jedna početna ideja i dalje traje kao bajka, nadamo se da će aktivnosti koje sprovodimo zajedno, a ima ih dosta, biti nastavljene i u sljedećoj godini”, kazao je Darko Konjević ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Nagrada za stanara godine pripala je Chodex studiju i njegovom osnivaču Daliboru Pekoviću koji se zahvalio na podršci brojnim saradnicima i prijateljima, u naporima da održi i razvije svoj biznis.

“Znači mi ovo priznanje jer je ovo prvi put da je neko javno predstavio Chodex studio na ovaj način. Moja ljubav i želja prema poslu su na tom samom početku bili veliki, međutim, moja ideja je bila da krenem u neku laganu vožnju biciklom, ali uskočio sam u spejs šatl i priča dalje ide”, kazao je Peković.

Nakon RTNK koja je prošle godine dobila priznanje za medijskog parnetra, ta nagrada je i ove godine pripala lokalnom mediju. Priznanje je dobio naš portal u trenutku kada već više od godinu samostalno opstajemo na medijskoj mapi, i to kao jedan od privh stanara prve generacije Tehnopolisa.

“Tehnopolis nam je pružio veoma značajnu podršku i pomogao da ostvarimo onaj naš prvi cilj, da u nekom kratkom periodu stanemo na svoje noge, da krenemo dalje sa svojim radom, bez tih nekih pomoći koje su u početku bile neophodne, jer sami nikako nijesmo mogli”, istakao je Vladan Dragićević ispred firme Rubik koja je osnivač portala Onogošt.

Radnica godine u Tehnopolisu je Svetlana Zvicer, a menadžer Aleksandar Janičić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.