Svaki građanin dužan 3.870 eura

novac2222
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.08.2016. u 06:27

Banke su na kraju maja odobrile kredite od ukupno 2,37 milijardi eura, 0,5 odsto više nego u aprilu. To bi značilo da je svaki građanin zadužen 3.870 eura.

Prema podacima Centralne banke CBCG, u odnosu na maj prošle godine odobreno je 1,5 odsto manje kredita. Odnos između kredita i depozita u maju je bio niži nego u istom mjesecu prošle godine i iznosio je 0,9 odsto, navodi se u novom Biltenu CBCG, piše Pobjeda.

Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, 80,8 odsto. Ukupni depoziti su na kraju maja na mjesečnom nivou zabilježili rast od 0,5 odsto na 2,62 milijarde eura, dok su na godišnjem nivou porasli 10,4 odsto.

Oročeni depoziti činili su 49,2 odsto ukupnih, a oni po viđenju 50,7 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na escrow računu.

U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od jedne do tri godine, 49 odsto. Depoziti ročnosti od tri mjeseca do jedne godine činili su 37,6 odsto. Ukupni depoziti stanovništva na kraju maja iznosili su oko 1,45 milijardi eura, što je 0,6 odsto manje nego u aprilu, dok su u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasli 6,3 odsto. U ročnoj strukturi depozita stanovništva oročeni su činili 57,4 odsto, a oni po viđenju 42,6 odsto. 

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.