Tehnopolis primjer uspješnog korišćenja EU fondova

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 17.02.2023. u 17:45
Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i rukovoditeljka radom Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović istakla visok procenat prolaznosti projekata koji su dobili podršku evropskih fondova, a u kojima je Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis partner.

Ona je sa predstavnicima ministarstava, posjetila Tehnopolis gdje se sastala sa direktorom Đorđijem Malovićem i njegovim saradnicima.

“Ministarka Novaković Đurović je izrazila zadovoljstvo zbog koordinacije koja se odvija između Tehnopolisa i Vlade Crne Gore na implementaciji projekata od značaja za Opštinu Nikšić i Crnu Goru u cjelini i izrazila uvjerenje da će Tehnopolis nastaviti da pruža značajan doprinos njihovoj realizaciji”, navodi se u saopštenju.

Direktor Malović je zahvalio na podršci koju dva ministarstva pružaju Tehnopolisu i projektima u kojima učestvuje i najavio nastavak zajedničke saradnje i sa ostalim ministarstvima Vlade Crne Gore.

Tokom sastanka, predstavnici Tehnopolisa su predstavili i projekat Doma digitalne revolucije.

“Izrazili su očekivanje da će prostor u skladu sa projektom biti adaptiran u 2023. godini, a da će se u kapitalnom budžetu za 2024. godinu izdvojiti sredstva za njegovo opremanje, u cilju daljeg i kontinuiranog pružanja podrške inovacionoj ali i kreativnoj zajednici sa posebnim akcentom na Gaming industriju, za koju vlada veliko interesovanje”, navodi se u saopštenju.

Ministarka Novaković Đurović sa saradnicima je nakon sastanka obišla i infrastrukturne kapacitete Tehnopolisa i detaljnije se upoznala sa radom i planovima razvoja ovih važnih segmenata funkcionisanja inovacionog centra.

Institucije i organizacije sa teritorije Opštine Nikšić učestvuju u ukupno 27 projekata finansiranih kroz IPA II programe prekogranične saradnje, čija vrijednost za partnere iz Crne Gore iznosi oko 5.5 miliona eura.

Tehnopolis učestvuje u različitim programima prekogranične i teritorijalne saradnje i pokazao se kao odgovoran, pouzdan i respektabilan partner.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurvić kazao je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" da je Vlada akcijom Stop inflaciji pogodila metu. Ističe da su ovim potezom zadovoljni oni kojima je akcija bila namijenjena i potrebna, te da je ona državu koštala nula eura.