Tosčelik prijeti otkazima, radnici ogorčeni

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2022. u 10:08
Predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao da je turski vlasnik Tosčelik nastavlja da pritiska radnike, te da su jednom od kolega jutros zaprijetili otkazom ukoliko ne sklone kamione sa teretne kapije.

Radnici Željezare su prije tri dana kamionima blokirali prilaze zgradi.

Vujović poručuje da su radnici ogorčeni i prijete mnogo većom radikalizacijom.

“Mi u sindikatu ne znamo koliko ćemo još biti u mogućnosti da smirujemo radnike. Mobing koji su radnici trpjeli 10 godina, očigledno se nastavlja i dalje”, kazao je on.

Poziva i apeluje na državne organe da ovu situaciju što prije riješe, jer je trenutno stanje, ističe, neodrživo.

“I jos jednom ponavljamo turski Tosčelik je izgubio povjerenje radnika i mi ga ne smatramo vlasnikom ove fabrike. Neka svi znaju da radnici neće dozvoliti da oni dijele otkaze kako su zamislili. Poručujemo im da se opamete i da budu ozbiljni u ove pregovore sa EPCG, jer njima je u interesu da odu iz ovog grada i ove fabrike”, kazao je Vujović.

Podsjetimo, juče je premijer Dritan Abazović kazao da EPCG ima zeleno svjetlo da otpočne razgovore sa turskom kompanijom o preuzimanju Željezare. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori se prema posljednjim podacima odmara oko 33 hiljade turista, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković. Kaže i da smo u na 70 odsto rekordne 2019.
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.