Tuponja: Nadležni da zaštite radnike HTP Onogošt

goran_tuponja
  • Autor onogost.me
  • 29.12.2015. u 13:59

Šef Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja, zatražio je od nadležnih da zaštite bivše radnike HTP “Onogošt”  Nikšić  tako što će im  isplatiti starosne penzije koje im po zakonu pripadaju.

Tuponja je uputio zahtjev Fondu PIO i  Ministarstvu rada i socijalnog staranja radi dobijanja informacije šta će uraditi iz domena njihove nadležnosti, budući da na osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a po kojem radnici Onogošta, zbog uvodjenja stečaja, stiču pravo na starosnu penziju sa navršenih 30 godina radnog staža osiguranja za muškarce, odnosno 25 godina staža osiguranja za žene.  

„ Zahtjev je upućen iz razloga što  radnici neopravdano dugo čekaju na odgovor nadležnih, a samim tim i na rješenje o starosnoj penziji koja im po zakonu pripada. Pozivamo Fond PIO i resorno Ministarstvo da zaštiti bivše radnike Onogošta na način što će im priznati pravo na starosnu penziju, te da nakon 25 odnosno 30 godina ostvarenog radnog staža, ne dolaze u situaciju da postanu socijalni slučajevi“ jasan je Tuponja.

Pravo na starosnu penziju ima penestak radnika. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije.
Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.