U Crnoj Gori boravi 83.000 turista

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 83.000 turista. To je u odnosu na prošlu godinu rast od 33 do 34 odsto, rekao je u Bojama jutra državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turzima Damir Davidović.

U odnosu na 2019. godinu, naveo je Davidović, nalazimo se na oko 94 odsto rezultata uporednog perioda te godine.

“Ono što možemo da primijetimo je da imamo situaciju da iz regiona imamo usporavanje u junu, ali dvije zadnje nedjelje u junu bilježimo veći nivo aktivnosti” rekao je Davidović.

Kada je riječ o prihodima, on ističe da ti podaci kasne i da će biti poznati u avgustu.

“Podaci za prvi kvartal 96 pokazuju procenata prihoda što govori da iza sebe imamo zimsku sezonu koja je odrađena kvalitetno. Tokom avgusta očekujemo reziltate za dzugi kvartal i imamo razloga za optimizam. Situacija u regionu je slična, i Hvratska se nalazi na 94 procenta”, naveo je Davidović.

Istakao je da svi moraju biti svjesni da finansijski rezultat, kakav god bio, ne može biti uporediv sa onim iz 2019. godine

“Došlo je do izuzetnog rasta cijena. Svi parametri su otišli značajno gore. Gotovo je nemoguće porediti. Smještaj je poskupio minimalno, po nekim podacima od 15 do, rijetko, 30 procenata”.

Kada je riječ o strukturi gostiju Davidović navodi da je ona standardna ali da je uočeno povećanje iz država EU. Međutim, kaže da ovi gosti teško mogu nadoknaditi turiste iz Rusije, Ukrajine i Bjelorusije.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Korisnici koji trenutno pohađaju program stručnog osposobljavanja primiće u septembru i oktobru naknadu od 450 eura, umjesto predviđenih 266 eura, a kako radni odnos traje do 15. oktobra pripravnici će, za tih 15 dana rada, u novembru primiti 225 eura.
Na drugi javni poziv Elektroprivrede (EPCG) za prodaju sopstvenih akcija u blok transakciji nije se javio nijedan zainteresovani strateški partner.