U Nikšiću i Podgorici u oktobru najveća potrošnja električne energije

procjecan-racun
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 14:33

Domaćinstva su u oktobru potrošila 86.917.179 kWh (kilovatsati) električne energije, što je manje za 2 odsto u odnosu na septembarsku potrošnju , odnosno na nivou potrošnje ostvarene tokom oktobra 2014. godine., navodi se u saopštenju EPCG.

Ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 29,96 eura. 
Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,35 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici i Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 34 eura. 
Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0,47 odsto potrošača (1.654 domaćinstava), dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1 odsto potrošača (3.715 domaćinstava). 
Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 44 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 155.532 kupaca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Elektroprivreda je u prva dva mjeseca ove godine ostvarila značajan izvoz i po tom osnovu bilježi više od 20 miliona eura profita. Za to vrijeme uvezla je oko deset miliona, što znači da je izvoz dominirao.
Interesovanje za nekretninama u Crnoj Gori raste iz godine u godinu, pa je sada, kako kažu u Odboru za građevinarstvo Privredne komore, zabilježena veća potražnja od punude, što je glavni uslov vrtoglavog rasta cijene kvadrata u svim gradovima.
Na kraju februara ove godine u Crnoj Gori je bilo oko 15 odsto turista manje nego u istom periodu 2023, saopšteno je Portalu RTCG iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).