U Nikšiću i Podgorici u oktobru najveća potrošnja električne energije

procjecan-racun
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 14:33

Domaćinstva su u oktobru potrošila 86.917.179 kWh (kilovatsati) električne energije, što je manje za 2 odsto u odnosu na septembarsku potrošnju , odnosno na nivou potrošnje ostvarene tokom oktobra 2014. godine., navodi se u saopštenju EPCG.

Ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 29,96 eura. 
Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,35 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici i Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 34 eura. 
Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0,47 odsto potrošača (1.654 domaćinstava), dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1 odsto potrošača (3.715 domaćinstava). 
Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 44 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 155.532 kupaca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.