Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Plužinama grade biznis zonu, žele da ožive privredu

pluzine
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 01.11.2023. u 07:58
U Plužinama je prije dvadeset godina u privredi radilo oko 1.400 radnika, a danas samo 200. Od šest firmi radi samo Hidroelektrana, pa je opština Plužine odlučila da u ovom gradu na sjeveru izgradi biznis zonu.

Biznis zona bi po planu trebala da bude na prostoru od 45.000 metara kvadratnih u selu Donja Brezna na kom je nekad bila pilana. To zemljište je vlasnik ustupio opštini na 30 godina bez naknade.

Gostujući u emisiji "Mreža" predsjednik opštine Plužine Slobodan Delić kazao je da su već angažovali konsultante koji imaju dugogodišnje iskustvo.

"Privreda koja je zapošljavala veliki broj ljudi više ne postoji, tako da smo krenuli u planiranje izgradnje biznis zone. Uredbu je donijelo resorno Ministarstvo, pa su se definisale određene olakšice koje bi potencijalni investitor mogao da ostvari. Čekamo još samo investitora koji bi želio da uloži u Plužine", dodao je on.

Delić kaže da je zemljište u Breznima jako kvalitetno i pristupatčno za dalja investiranja. U putanju je asfaltirani prostor, a imovinske i pravne odnose su riješili.

"Udaljeno je nekim dva kilometra od magistralnog puta, ima električnu energiju i vodu", dodao je on.

Delić poručuje da žele što prije da krenu sa poslovima, kako bi iduće godine veći dio zone bio spreman za investicije.

"Potrudićemo se da dosta toga uložimo, a pred nama su ozbiljni izazovi", zaključio je on.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 18 časova, u Nikšićkom pozorištu.
  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.