Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U prvom kvartalu kvadrat stana 1.756 eura

zgrada_0
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 24.05.2024. u 13:53
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je 1.756 eura.

U Podgorici je cijena kvadrata iznosila 1.761 euro, a u primorskom regionu 1.857 eura.

U središnjem regionu države prosječna cijena kvadrata iznosila je 958 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji bila 1.200 eura.

Prosječna cijena kvadrata u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosila je 1.790 eura, pokazuju podaci Monstata. U Podgorici je cijena kvadrata iznosila 1.862 eura, na Primorju 1.771 euro, a u središnjem regionu 915 eura. Na sjeveru je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1.091 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u znatnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji biće znatno niža, a ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća. U saopštenju Monstata su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu iznosila je 1.756 eura, dok u kategoriji solidarna stambena izgradnja nije zabilježena prodaja stanova u novogradnji.
Prema metodologiji istraživanja "Cijene stanova u novogradnji", pri obračunu prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir se uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor. Predmet posmatranja ovog istraživanja nijesu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokrenosti: poslovni objekti, zemljište i drugo.
Izvor: dan.co.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Promet hrane u trgovini na malo 2020. godine iznosio je oko 668 miliona eura, dok je prošle godine za hranu u našim prodavnicama potrošeno oko milijardu i 154 miliona eura, pokazuju podaci Monstata.
  Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 18 časova, u Nikšićkom pozorištu.
  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.