U Željezari otvoren radnički restoran; proizvodnja čeličnih užadi na jesen

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.06.2023. u 14:21
Tomas Hierl, prvi investitor u Željezari, kazao je da su u tu kompaniju došli da prozvode čeličnu užad i najavio da će u narednom periodu osim čelične užadi proizvoditi i žicu i sirovinu za užad. On očekuje da proizvodnja počne na jesen i da u naredne dvije do tri godine zaposli od 100 do 200 radnika.

On se zahvalio na podršci na koju je naišao u Željezari.

“Hvala na podršci na koju sam naišao ovdje da bih započeo proizvodnju čeličnih užadi. Ovdje smo došli samo zbog užadi, a zadovoljstvo mi je da kažem da ćemo proizvoditi i žicu, sirovinu za užad i samu užad”, kazao je njemački investitor Tomas Hierl.

Početak proizvodnje najavio je za jesen.

“Naravno da je to proces koji će se odvijati narednih godina. Prve mašine stižu i očekujemo da zaposlimo 100-200 ljudi u naredne 2-3 godine. Na jesen, sada stižu 3 mašine, očekuje nas instalacija istih i obuka radnika”, kazao je Hierl.

U prisustvu brojnih zvanica, predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, menadžemnta fabrike i radnika, danas je u krugu EPCG Željezara Solar otvoren radnički restoran.

Prije zvaničnog otvaranja radnici Željezare su poželjeli dobrodošlicu, dok se Ivan Vujović u ime Sindikata zahvalio premijeru, predsjedniku Opštine Nikšić i menadžmentu EPCG i Željezare na naporu koji su uložili da fabrika opet počne sa radom.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.