Uniprom pregovara sa poljskom firmom o kupovini Luke Bar

luka_bar1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.11.2016. u 11:15

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović pregovara sa poljskom OT Logistics grupom i još dvije kompanije o partnerstvu u kupovini 30 odsto akcija Luke Bar na tenderu koji je u toku.

On je juče to potvrdio “Vijestima”.

Lučki sindikat je, u međuvemenu, od uprave zatražio da u stalni radni odnos prevede svih 170 ‘ugovoraca’, koji sada rade na određeno.

Prema nezvaničnim informacijma “Vijesti” Poljaci, čiji će predstavnici najvjerovatnije naredne sedmice stići u Crnu Goru, zainteresovani su i za kupovinu 51 odsto akcija Montekarga. Prema podacima sa sajta firme, radi se o kompaniji koja pruža usluge transporta, špedicije i logističke usluge u Poljskoj, centralnoj i zapadnoj Evropi.

“Pregovaram sa tom, ali i sa još dvije kompanije”, kazao je Pejović “Vijestima”.

On nije želio da otkriva ime druge dvije kompanije. Nezvanično se kao potencijalni investitori za kupovinu 30 odsto Luke Bar i 51 odsto akcija Montekarga pominju još kompanije iz Srbije, Kine i Turske.

Predsjednik Sindikalne organizacije Luka Bar Savo Nikotić rekao je “Vijestima” da se od predstavnika sindikata u Tenderskoj komisiji očekuje da uradi sve što može kako bi interesi radnika bili zaštićeni u započetom procesu privatizacije. Predstavnik Unije slobodnih sindikata Zvonko Pavićevićčlan je Tenderske komisije, a generalni sekretar Unije Srđa Keković član Savjeta za privatizaciju.

Nikotić je naveo da je ranije član Savjeta za privatizaciju Branko Plamenac iz Saveza sindikata tražio da u preduzećima koja idu na tender, a u kojima je sindikat u sklopu SSCG, u tenderskoj komisiji bude predstavnik te sindikalne asocijacije.

“U svakom slučaju, ko god od sindikalaca bude u Tenderskoj komisiji za Luku Bar, od njega tražimo da uradi sve što se može da se zaštiti i ispoštuje naš Kolektivni ugovor, i da se pruži maksimum za što bolji socijalni program za radnike”, rekao je Nikotić.

On je naveo da je lučki sindikat, od uprave zatražio da u stalni radni odnos prevede sve zaposlene „ugovorce“ koji preko više ugovora na određeno rade i po sedam godina.

“Sama činjenica da rade i po sedam godina na ugovore i da se oni stalno obnavljaju, dovoljno govori da su oni neophodni za lučko poslovanje”, kazao je Nikotić.

Vladin Savjet za privatizaciju objavio je poziv investitorima da do 1. decembra dostave ponude za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje investicioni program. Do 8. decembra u podne investitori mogu dostaviti ponude na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala Montekarga, kroz upis novih akcija putem dokapitalizacije i za kupovinu preostalih akcija u vlasništvu države.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Menadžment Uprave prihoda i carina, na čijem je čelu direktor Rade Milošević, pozdravlja zajedničku akciju Osnovnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, u sklopu koje su danas uhapšene 24 osobe kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa, kroz poslovanje 20 pravnih lica koja su obuhvaćena istragom i za koja je izdata naredba za pretres, saopšteno je iz UPC.
Eurosuper 98 od danas je jeftiniji jedan cent, a eurodizel i lož ulje osam, odnosno sedam centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).