Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uniprom uložio deset miliona u KAP

uniprom1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.01.2017. u 07:26

Kompanija Uniprom KAP, vlasnik KAP-a, uložila je deset miliona eura u poboljšanje proizvodnih kapaciteta, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić nakon jučerašnje posjete KAP-u.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Sekulić je rekla da je vlasnik garantovao da će uložiti još 18 miliona u poboljšanje primarne proizvodnje i otvaranje pogona za proizvodnju poluproizvoda.

Ona je sa vlasnikom kompanije Uniprom Veselinom Pejovićem i glavnim menadžerom KAP-a Nebojšom Dožićem obišla elektrolizu B, gdje je u toku remont, kao i restoran koji je u fazi rekonstrukcije.

“Uniprom KAP posluje na tržišnim principima, zapošljava veliki broj ljudi koji redovno primaju plate, redovno plaćamo poreze i doprinose”, kazala je Sekulić i dodala da su iz uprave i zaposleni kazali da je plata u KAP-u znatno veća od prosječne u Crnoj Gori.

Pejović je rekao da su potpisali ugovori za remont fabrike silumina (šest miliona eura) i za novu fabriku bileta (12 miliona eura).

Otvaranje dvije nove fabrike, prema njegovim riječima, podrazumijeva otvaranje 300 do 400 novih radnih mjesta.

“Trenutno KAP proizvodi 3.200 tona mjesečno, a od avgusta, kad će biti završen remont Elektrolize B, proizvodićemo 5.200 tona mjesečno”, kazao je Pejović.

On je podsjetio da KAP od marta ove godine ima sklopljen ugovor sa češkom kompanijom za nabavku struje. Kroz taj jednogodišnji ugovor platili su 30 miliona eura za uvoz električne energije.

“Nakon isteka ugovora prvo ćemo se obratiti EPCG u cilju nastavka ranije saradnje, a ukoliko EPCG ne bude imala interesa za saradnju, ponovo ćemo uvoziti struju”, najavio je Pejović.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.