Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uprava prihoda pozvala poreske obveznike da do kraja mjeseca podnesu izvještaj

poreska1-1000x555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.02.2021. u 13:25

Uprava prihoda pozvala je poreske obveznike da do kraja februara podnesu izvještaj o uplaćenom porezu po odbitku za isplaćene prihode (IOPPO) za prethodnu godinu.

Iz Uprave su podsjetili da se izvještaj u formi IOPPO obrasca podnosi do kraja februara ove godine za prethodnu.

“U nastojanju da ispunjavanje poreskih obaveza učini jednostavnijim, Uprava prihoda uvela je servis za slanje istog elektronskim putem preko portala ePrijava”, navodi se u saopštenju.

IOPPO obrazac, kako su podsjetili, podnosi ovlašćena osoba poreskog obveznika isključivo uz posjedovanje digitalnog sertifikata.

„Pomoć pri korišćenju elektronskih servisa Uprave moguće je dobiti u Odsjeku za elektronske prijave, putem mejla [email protected] ili telefonom“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Mina biznis

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.
Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.