Utrošena sredstva za nabavku pčelarske opreme za transport

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 08.05.2023. u 13:38
Javni poziv za dodjelu sredstava podrške za nabavku pčelarske opreme za transport pčelinjih društava za ovu godinu će se završiti sjutra, zbog utroška sredstava, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Navode da će zahtjevi podnijeti nakon tog roka biti odbijeni.

“Sredstva za tu namjenu su opredijeljena kroz ovogodišnji Agrobudžet -1.2 Program unaređivanja pčelarstva”, navodi se u saopštenju.

Javni poziv za dodjelu sredstava podrške za nabavku pčelarske opreme za transport pčelinjih društava objavljen je 4. aprila na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u dnevnom listu Pobjeda.

Korisnici podrške su poljoprivredna gazdinstva koja se bave pčelarstvom i koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana podnošenja zahtjeva za podršku.

Pravo na sredstva podsticaja ostvaruje se za nabavku pčelarskih kontejnera kapaciteta minimum 36 pčelinjih društava, specijalizovanih prikolica i platformi za transport pčelinjih društava kapaciteta minimum 15 pčelinjih društava, kao i prikolica za transport pčelinjih društava kapaciteta minimum 12 pčelinjih društava.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava opredijeljenih Agrobudžetom po ovom javnom pozivu iznosi 30 hiljada eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Crna Gora ima izuzetne potencijale za proizvodnju električne energije zasnovane na principu fotonaponskog efekta, zbog čega je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pokrenula projekat Solari 5000+, kojim se, osim individualnih objekata fizičkih i pravnih lica, planira ugradnja sistema u stambenim zgradama spratnosti do četiri sprata.