Uzeti račun kao dokaz da je pelet skuplje plaćen

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 10:47
Kupac peleta u obavezi je da uzme račun kako bi tržišna inspekcija utvrdila da je kupljen ili prodat po cijeni većoj od propisane, saopštila je glavna tržišna inspektorka Marina Radulović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro". Ona je za TVCG kazala da se još nije desilo da je neko došao sa konkretnim dokazom da je pelet prodat za više od 269, odnosno 320 eura.

Radulović je istakla da su kontrolisali sve proizvođače peleta po planu, te da ih na sjeveru ima najviše.

Dešava se, dodala je, da proizvođači prodaju pelet i po maloprodajno i veleprodajnoj cijeni, te da u tom slučaju nijesu u prekršaju.

“Proizvođači u cijenu uračunavaju i cijenu prevoza i istovatra peleta. Obavezno je da kupac uzima račun, kako bismo utvrdili da je nešto prodato po cijeni većoj od 320 eura”, kazala je glavna tržišna inspektorka.

Ekipa TVCG provjeravala je cijene kod proizvođača i one su bile veće od propisanih – 269 za veleprodaju, 320 za maloprodaju.

Radulović je pozvala građane na saradnju, da dostave zajedno dolaze do željeznog cilja – zaštita potrošača.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.