Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Valerija Saveljić imenovana za izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 22.09.2023. u 16:35
Za novu izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje imenovana je Valerija Saveljić, koju su članovi Odbora direktora ESG na četvrtoj redovnoj sjednici jednoglasno izabrali kao prvorangiranu kandidatkinju.

Za tu poziciju, kako navode iz EPCG, preporučili su je najbolji ponuđeni program razvoja privrednog društva, kao i značajno prethodno iskustvo u rukovođenju u privrednom sektoru.

"Na sjednici Odbora je konstatovano da se od nove izvršne direktorice očekuje razvoj poslovanja, jer upravo sektor energetike bilježi najveću stopu rasta. Novo rukovodstvo EPCG-Solar gradnje biće posvećeno uspješnom sprovođenju politika razvoja Elektroprivrede i dodatnom poboljšanju uslova rada zaposlenih", istakli su.

Valerija Saveljić će na poziciji izvršnog direktora zamijeniti Ranka Vuksanovića, koji je nedavno, prije isteka četvorogodišnjeg mandata, podnio ostavku zbog prelaska na drugo rukovodeće radno mjesto i vraća se u matičnu kompaniju - Crnogorski elektrodistributivni sistem.

Valerija Saveljić rođena je 1969. godine u Pljevljima. Diplomirala je 1995. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.
Radnu karijeru započela je u kompaniji „13. jul – Plantaže״ AD Podgorica, gdje je obavljaljala niz funkcija u struci. U periodu od 2008-2015. godine obavljala je funkciju finansijske direktorice gdje je koordinirala finansijske poslove, pratila i obezbjeđivala primjenu zakonitosti u finansijskom poslovanju i finansijskoj politici, aktivno sarađivala sa međunarodnim institucijama na planu mogućnosti investicionih ulaganja.
Profesionalno se usavršavala kroz pohađanje raznih programa organizovanih od strane renomiranih domaćih i regionalnih institucija na temu poslovnih finansija i kontrolinga, savremenog finansijskog menadžmenta, instrumenata plaćanja u međunarodnom prometu finansijska analize u funkciji ocjene boniteta, profesionalna edukacija menadžmenta iz finansija biznis plana i prakse i dr.

Prije imenovanja za izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje, pokrivala je poziciju direktorke državne firme “Project - Consulting” - nacionalna jedinica za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.