Veće subvencije mljekarima možda naredne godine

milk-can-1990072_960_720
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 10.10.2022. u 10:36
Predlog Privredne komore Crne Gore za Vladu je da se poveća iznos subvencija za otkup mlijeka sa dva na četiri centa po litru, odnosno šest centi za otkup mlijeka na udaljenosti do 75 kilometara, odnosno preko 100 kilometara. Time bi se, kako su kazali, postiglo širenje otkupne mreže, povećanje otkupa cijene mlijeka i omogućilo povećanje proizvodnje mlijeka.

Iz Ministarstva poljoprivrede su “Vijestima” kazali da je agrobudžetom za ovu godinu predviđena podrška za organizaciju otkupa mlijeka od mljekara i sirara i da je ministarstvo dužno da sprovodi tu mjeru do kraja kalendarske godine u skladu sa definisanom mjerom organizacije otkupa.

”Inicijativa PKCG je dobrodošla kao konstruktivan predlog za kreiranje budžeta za 2023. godinu i biće ozbiljno razmatrana, pri čemu o veličini premija po litru trenutno ne možemo prejudicirati”, kazali su iz Ministarstva.

Ministarstvo je obavilo razgovore sa predstavnicima mljekara po ovom pitanju i najavljuje da će se odgovorno odnijeti prilikom planiranja za 2023. godinu. Poručili su i da je otkup sirovog mlijeka prioritet ovog resora kako bi se povećala količina otkupljenog imlijeka i time obezbijedila veća samodovoljnost potrošača.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
  Uprava prihoda i carina je od 1. januara do 30. novembra 2022. godine ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 1.908,9 miliona eura, što je za 170 miliona eura ili 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 120 miliona eura ili 7 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Ostvarena naplata je iznad plana prihoda u navedenom periodu za 163 miliona eura ili 9 odsto.