Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: Pogledajte pobjednički predlog budućeg stambeno-poslovnog kompleksa ”Sunčani grad”

Screenshot
 • Autor onogost.me
 • 29.06.2024. u 08:47
Prvu nagradu na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno-poslovnog kompleksa ''Sunčani grad'' u Nikšiću osvojio je autorski tim u sastavu Srđan Tadić, Aleksandar Marsenić i Bojan Vlahović.

Oni su  osvojili novčanu nagradu u vrijednosti od 50.000 eura.

Pobjednički predlog budućeg ''Sunčanog grada'' objavio je YouTube kanal E-kapija.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković. Treća nagrada u vrijednosti od 10.000 eura dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Koštreba i Emilija Petrović.

Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stambenog poslovnog kompleksa “Sunčani grad”, koji je raspisala Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pristiglo je 14 radova, a konkursni žiri koji čine Aleksandra Tošić-Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija; Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija; Duško Lučić, doktor nauka, redovni profesor Građevinskom fakultetu UCG, član žirija; Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Arbutina, arhitekta-urbanista, član žirija, odlučili su, nakon uvida u dokumentaciju, da ne boduju dva konkursna rada, zbog nepotpune konkursne dokumentacije.

Iz EPCG podsjetili su da je cilj konkursa bio izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu te kompanije, a koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  6

  1. na sta ljudi bacaju pare i cime se zaglupljuju prave sunacni grad a pored ceda bude deponija građevinskog otpada

  2. Sta ako se napravi? Pa već su zeljezarci kupili mješalice za beton, Milutin projektuje, ministar Mujović će biti nadzor. Finansijski i Budžet za greške i krađu neograničen kao i sve državno. A eto prilike da se zaposli pod izgovorom gradnje bar još 300 glasača

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.