Vujović: Ako Davidović hoće da investira, neka pokaže 60 miliona

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 26.07.2023. u 13:06
Predstavnik radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović pitao je zašto javnost nije upoznata o pregovorima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i biznismena Miodraga Dake Davidovića, koji je navodno zainteresovan da preuzme Čeličanu i Kovačnicu. Na zboru radnika je poručio da neće dozvoliti privatne razgovore, te da će, ako treba, doći ispred EPCG.

Vujović se zahvalilo medijima koji su, kako je rekao, pokazali kako “trasparentno” radi Elektroprivreda i njeno rukovodstvo.

“Saznali smo kako sa investitorima pregovaraju ispod žita i sramno se ponašaju prema radnicima. Gospodo, vama je dato 20 miliona da kupite Željezaru, a ne da to predate Miodragu Davidoviću u ruke”, istakao je Vujović.

Davidoviću je poručio da radnici nijesu protiv investitora i rada kompanije.

“Da biste došli ovdje, treba da pokažete 60 miliona, deset prije pregovora, a onda svako pola godine po pet miliona jer dosta ste Vi puta dolazili u Željezaru. Nijesmo vidjeli te investicije, ali ste svakog puta odavde otišli punog džepa”, kazao je Vujović.

Predsjednika borda direktora Milutina Đukanovića pitao je da li je Elektroprivreda državno ili privatno vlasništvo, te zašto javnost nije upoznata o pregovorima sa Davidovićem.

“Ovo nijesu pregovori, ovo su vaši privatni razgovori u četiri oka i želimo da Vam poručimo da tako više neće moći. Ko sabotira rad Željezare, gospodine Đukanoviću. Ako treba sjutra ili preksjutra idemo ispred Elektroprivrede da poručimo da želimo da radimo, nijesmo protiv investitora, ali svaki mora da poštuje državu i radnike. I Vi, gospodine Đukanoviću, ima da nas poštujete. Nijeste Vi bogom dani da odlučujete o sudbini radnika i njihovih porodica”, kazao je Vuković na zboru.

Ljubiša Đukanović je poručio da neće dozvoliti da radnici Željezare opet vise po ulicama i ostaju bez posla. On je saopštio da su iz medija saznali da je biznismen Miodrag Daka Davidović zainteresovan da preuzme Čeličanu i Kovačnicu i pitao u ime radnika pod kojim uslovima bi se to dogodilo i kada su počeli pregovori.

“Čuli smo da se pregovara sa potencijalnim investitorima da preuzmu Željezaru. U pitanju je čovjek zbog kojeg smo prošle godine došli u situaciju da izlazimo na krov Željezare, svađamo se sa policijom i budemo osuđeni”, kazao je Đikanović.

Istakao je da bi bio red da su radnici upućeni u pregovore.

“Da vidimo ko opet dolazi da vršlja po ovoj fabrici… I dosad je bilo sve crno na bijelo, investitori su se obavezivali ranim ugovorima, a gdje su bili kad je to bilo potrebno radnicima. Kada smo ostali bez posla kod Turaka, svi su pominjali famozni investiocioni ugovor… Hoćemo li opet da dođemo u situaciju da radnici Željezare vise po ulicama i ostaju bez posla”, istakao je Đikanović.

Direktor Željezare Đorđe Manojlović rekao je novinarima da je od ranije upoznat da je najavljeno pismo namjere Davidovića.

“Za četiri-pet mjeseci krenuli smo u realizaciju biznis plana. Tražili smo od borda hitan budžet za taj dio. Davidović je poslao pismo namjere, a Željezara je vlasništvo države, ja o tome na odlučujem”, rekao je on.

Davidović je, navodno, Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), kompaniji koja je kupila nikšićku Željezaru za 20 miliona eura, poslao pismo namjere, ali i dodatne odgovore na pitanja koja su mu iz te kompanije uputili.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.