Vujović: Očekujemo da 23. februara napokon počnemo da radimo

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 17.02.2023. u 08:34
Zvanično Rješenje o registraciji EPCG - Željezara Nikšić dobijeno je juče, a to je saopštio predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović na svom Tviteru. Ipak, radnici čekaju 23. februar ali i rješenja.

“Pošto je juče zvanično registrovana nova firma EPCG – Željezara Nikšić, a prije tri dana uplaćena i druga rata, mi očekujemo da 23. februara napokon i počnemo da radimo i da uđemo u proizvodne pogone. To je ono što smo željeli sve ovo vrijeme – da počnemo da radimo i da zarađujemo za sebe i svoju porodicu”, naveo je predstavnik radnika Ivan Vujović za portal Onogošt.

Ipak, kako je naglasio, za njih je sad najvažnije da se 1. marta raspiše konkurs.

“Nama je najbitnije da dobijemo rešenja, ista ona koja smo imali do 1. septembra. Iako nemamo nikakve garancije što se tiče konkursa, mi znamo da niko od nas nema bolje reference što se tiče radnih mjesta u Željezari. I zato sa nestrpljenjem očekujemo i konkurs i sami početak rada, jer mi već dvije godine ne radimo i uželjeli smo se i pogona i rada”, istakao je on.

Za kraj je dodao da žele da svima u Crnoj Gori pokažu da radnici Željezare znaju da rade i da ova fabrika ima budućnost.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene su i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.