Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vujović: Očekujemo da 23. februara napokon počnemo da radimo

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 17.02.2023. u 08:34
Zvanično Rješenje o registraciji EPCG - Željezara Nikšić dobijeno je juče, a to je saopštio predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović na svom Tviteru. Ipak, radnici čekaju 23. februar ali i rješenja.

"Pošto je juče zvanično registrovana nova firma EPCG - Željezara Nikšić, a prije tri dana uplaćena i druga rata, mi očekujemo da 23. februara napokon i počnemo da radimo i da uđemo u proizvodne pogone. To je ono što smo željeli sve ovo vrijeme - da počnemo da radimo i da zarađujemo za sebe i svoju porodicu", naveo je predstavnik radnika Ivan Vujović za portal Onogošt.

Ipak, kako je naglasio, za njih je sad najvažnije da se 1. marta raspiše konkurs.

"Nama je najbitnije da dobijemo rešenja, ista ona koja smo imali do 1. septembra. Iako nemamo nikakve garancije što se tiče konkursa, mi znamo da niko od nas nema bolje reference što se tiče radnih mjesta u Željezari. I zato sa nestrpljenjem očekujemo i konkurs i sami početak rada, jer mi već dvije godine ne radimo i uželjeli smo se i pogona i rada", istakao je on.

Za kraj je dodao da žele da svima u Crnoj Gori pokažu da radnici Željezare znaju da rade i da ova fabrika ima budućnost.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.
  U svakom selu se krije po jedan blistavi um koji upija znanje kao zemlja vodu, čiji su horizonti širi, a vidici dalji. Često neshvaćeni od svoje sredine, oni blistaju u svom sjaju i poneke taj sjaj zadivljuje, dok druge zaslijepljuje. Takav jedan blistavi um živi u Biovskoj gori, između bijelih vjetrenjača i Bijele rijeke i vidi ono što mnogi ne žele da vide.