Željezarci i EPCG postigli dogovor, za početak će zaposliti 197 radnika

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 07.02.2023. u 07:45
Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je da su večeras postigli dogovor sa rukovodstvom Eelektroprivrede (EPCG) o rješavanju njihovog statusa.

“Neće biti protesta, nestrpljivo čekamo početak rada”, rekao je on u emisiji “Direktno” sa Milenom Perović na TV Vijesti, posvećenoj planovima novoosnovane kompanije EPCG-Željezara Nikšić, nastale kupovinom Željezare od strane EPCG.

Elektroprivreda je nakon već uplaćenih 15 miliona eura, u obavezi da do 15. februara uplati još pet miliona. Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović je najavio da će novac uplatiti 14. februara, navodeći da sedam ili osam dana nakon uplate mogu koristiti imovinu Željezare.

 

Kazao je da će od toga momenta u kompaniju ući menadžment i 197 radnika koji će u prvom dijelu biti zaposleni po ugovoru o djelu.

Početkom marta će, kako je najavio, raspisati konkurse.

“Cilj nam je da do kraja godine zaposlimo više od 500 radnika”, istakao je.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene su i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.
  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.