Željezarci ne dozvoljavaju da bivši vlasnik iznosi djelove fabrike

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 25.01.2023. u 13:15
Radnici nikšićke Željezare blokirali su danas teretnu kapiju fabrike, jer, kako tvrde, bivši vlasnik firma "Toščelik" odvozi djelove fabrike koju su važni za budući rad pogona.

“Dobili smo informaciju da turska kompanija planiraju da iznesu rezervne djelove, djelove konstrukcije… Obavijestili smo predstavnike EPCG, koju su nam kazali da ne znaju da li su ti djelovi unijeti u popis prilikom prodaje fabrike”, rekao je Portalu RTCG predstavnik radnika Ivan Vujović.

Kako je naveo, EPCG će, ako vlasnik ima pravo da odnese djelove, pokušati da ih otkupe.

“Imamo informaciju da oni 10-15 dana izvoze djelove. Jedan dio materijala je bitan za dalju proizvodnju i to nećemo da dozvolimo. Cilj im je da ostave pustoš”, istakao je Vujović.

Jedan dio radnika je i ušao u krug fabrike, a do daljeg čekaju šta će se dogovoriti EPCG i turska kompanija oko otkupa djelova.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka kao jedinstvena inicijativa za borbu protiv ove globalne epidemije i njegov cilj je usmjeren na četiri osnovne tačke: promocija zdravog načina života, omogućavanje ranog otkrivanja bolesti, postizanje dostupnog liječenja za sve i poboljšanje kvaliteta života oboljelim, saopšteno je iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR).
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.