Željezarci počeli pregovore sa predstavnicima EPCG

onogošt.me/arhiva
 • Autor onogost.me
 • 03.02.2023. u 14:22
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.

„Jasno smo saopštili naše stavove gdje smo tražili da se odmah raspiše konkurs i da smo mi spremni da konkurišemo, jer znamo da na tim radnim mjestima u Željezari niko nije obučeniji od nas koji smo tu radili. Svi su govorili da u ovu priču ulaze zbog radnika, a sad su očigledno najveći problem sami radnici“, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Poručio je da svi moraju da shvate da radnici protestuju devet mjeseci i da su oni, zajedno sa EPCG i državom, najzaslužniji što se, kako kaže, imovina Željezare vratila u državno vlasništvo.

Vujović je kazao da narednih dana nastavlaju  pregovore, te da se nada da će naći rješenje na zadovoljstvo svih.

„Mislim da je svima najbitnije da ova fabrika počne da radi i da se ovi ljudi uposle“, saopštio je Vujović.

 

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kroz ovogodišnji Agrobudžet objavilo javni poziv za dodjelu sredstava podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni.
  Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.