Željezarci u petak protestuju ispred EPCG, Ambasade Turske, Vlade…

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.11.2022. u 22:36
Predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović najavio je da je na današnjem zboru radnika donesena odluka da u petak, 2. decembra, kada se navršava šest mjeseci od početka, kako je rekao, njihove agonije, održe protestni skup ispred institucija za koje smatraju da su odgovorne za stanje u kojem se nalaze.

“Prva je EPCG, od koje zahtjevamo da se traži od Turaka da što prije odgovore na ponudu koju su poslali, druga je Ambasada Turske kao najveći predstavnik Republike Turske u Crnoj Gori, gdje ćemo tražiti od gospođe Ozan da se uključi u pregovore i da traži od Tosjali Holdinga da prihvati ponudu EPCG”, naveo je on.

Treća i možda najvažnija u ovoj priči, kako kaže Vujović, je predsjednik Crne Gore.

“To je jedina adresa koja je ostala zatvorena za radnike Željezare ovih šest mjeseci. Znamo da predsjednik po Ustavu ne vodi unutrašnju politiku, ali je čovjek koji je bio glavni u prodaji i uništavanju Željezare svih ovih godina. A sad nema vremena da primi radnike Željezare. I četvrta i za nas najvažnija je premijer i zgrada Vlade, da poručimo da se nadamo da će ispuniti obećano radnicima da ih neće pustiti. I da pokaže otklon od politike prethodnih vlada, što se mi najiskrenije nadamo da hoće”, kazao je Vujović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.