Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ČITAOCI ŠALJU: Dragova Luka zatrpana smećem

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 21.03.2024. u 13:20
Zabrinut stanjem u svojoj Mjesnoj zajednici, čitalac portala Onogošt poslao je fotografije sa više lokacija u naselju Dragova Luka, na kojima se vidi da je svaki kraj zatrpan smećem.

Za ovakvo stanje podjednako krivi lokalnu upravu i, kako kaže, nesavjesne građane.

„To zaista treba da se snimi. Fotografije ne mogu dočarati sliku uživo. Više puta sam Vam pisao o stanju u ovoj mjesnoj zajednici. Na sve ovo treba dodati i čopor pasa lutalica. Ako Nikšić pretenduje da bude Grad kulture onda ima čime da se ponosi. Dvorište škole liči na sve drugo osim na obrazovnu ustanovu“, napisao je čitalac portala.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  5

  1. Primjetio sam pred ulaz u Budoš i čitava magistrala ,kojom prolazi se pored grada ,smeće na sve strane.

  2. čitav grad je zatrpan smecem. Kontejner im udaljen od zgrade 30 metara. i ne te žene bacaju smeće preko puta zgrade i to u dvorištu stare gimnazije.Ne postoji ni jedna komunalna služba koja može očistiti grad od tih prijavama i prljavusa. na mnogim mjestima možete vidjeti po hiljadu opusaka bačeni sa terase od stana. Na svakih 100metara oni prave smecarnik. Ako treba baciti cement,daske vc ,solju ,povezane grane od boca sve to oni bace u dvorište neke napuštene kuće koja im je u komšiluku. Na desetine uličnih psima od kojih te strah hvata. gospoda sva doterana dovela ogromnu psihu u bolnički park. kafa sam joj rekla da pokupi izmet. rekla je necu valjda da vodim u toalet. ko je direktor bolnice koji to dozvoljava tu se odmaraju pacijenti.Niksic više nije grad,pijaca prljava rade 3 štanda,ispred napravljen šoping centar užas,uništili pijacu,Grad je osamdesetih daleko,daleko bio ljepše. sada je to kasama. Niko nije uništio CGoru kao niksicki političari. kada su pošli u PG.oni su NKunistavali,pljačkali,uveli mladost u drogu,kocku sve najgore

  3. Sve to smece bacaju nesavesni gradjani.Ja koliko me sjecanje sluzi Dragova luka je nekad bila zelena livada nije bilo papirica da se vidi.Bilo je milina prosetati do stadiona i Ostrovca.Starosedeoci imali su svest o redu radu i higijeni.Kako su poceli doseljavati se dosljaci ” s'koca i ‘ konopca” gradeci kuce i okucnice bez plana i bilo kakve edukacije o redu,kulturi ponasanja zivota u urbanim sredinama.Nije to samo Dragova luka,to je svuda u gradu.Pogledajte KORITO GRACANICE,SUVO POLJE U OZRINICE,to je za plakanje.Narodu nema pomoci,prostakluk koji se rijetko vidja.Sve su to donijeli dosljaci, u gradu je zivjela gospoda.Okolna sela su bila raj.Naslednici prodaju,kome i kako stignu.Dosljaci se bahate.Kazne ne pomazu.I treba da zivite u djubretu,smradu sami ste to pobacali.Organizujte se pa cistite.Postavite straze,kamere .Znate vi ko to baca. Necete ili se plasite da javno iznesete ko kad.Uzivajte u svojim djelima.

  4. Sami ste to pobacali.Svuda je tako.Niksic je bio divan grad uredan cist.Kako su navalili dosljsci sa njihovim ponasanje m to je to.Cistite to su vasa “sabrana djela”.pogledajte ulaze u zgrade,dvorista okolo.Posebna prica je pijaca.,koja je trebala da bude spomenik kulture i svjedok zivota jednog vremena.Sve je unisteno i nakaradjeno.Pogledajte na trgu neke mermerne pticurine strave,koje ne odgovaraju starom dijelu grada.Nema kukanja ,zasucite rukave ,organizujte se cistite.To su vasa djela.Posle slikajte,postavite na portal,da se zna da ste nesto uradili

   1. lokalne sluzbe ciji je posao ciscenje, kao i sankcionisanje nesavjesnih gradjana. To je zaista lako urediti, pa cak i poostriti kaznenu politiku. Ne mozete ocekivati da se gradjani samoorganizuju i rade njihov posao! Zasto ih placamo?

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Čitalac Portala Onogošt poslao nam je fotografiju na kojoj se vide dvije osobe koje izbacuju otpad na lokalitetu krupačkih topola.