ČITAOCI ŠALJU: “Nije rijedak slučaj da oni koji izađu iz ove ulice moraju kod majstora”

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 09.01.2023. u 08:30
Da bi stigao od grada do kuće čitalac našeg portala, uz vještu i opreznu vožnju, mora da zaobiđe desetak rupa. Kaže da je navikao, ali i da ga često iznenade nove koje se pojave posle kiša. No, napominje, da nije rijedak slučaj da oni koji izađu iz ove ulice moraju pravac kod majstora.

Posebno je teško kad se rupe napune vodom, pa i mještani koji svakodnevno prolaze Virskom ulicom, od Broda prema Viru, u Gornjem Polju, imaju problem kako ih zaobići. Oni koji ne znaju gdje su, kaže čitalac, upadaju u rupu i u problem.

„Nijesu rijetki slučajevi i da zbog rupa nastradaju gume. Svjedočio sam da je momku pukla guma prilikom prelaska rupe, jer nije znao da je tu“, kaže čitalac portala Onogošt.

Ulica godinama čeka potpunu rekonstrukciju, a dosadašnje krpljenje rupa nije dalo rezultate. To se, kaže on, vidi i na fotografijama.

„S jeseni kad krenu kiše, rupe počnu da se otvaraju, a da bih ih vozači izbjegli potrebe su dobre vozačke sposobnosti. Posebno je problematično kod vozača koji prvi put prolaze ovom ulicom. Ulica je godinama unazad prepoznata po rupama i vozači je svjesno zaobilaze“, istakao je on.

Kako bi ulica dobila novi izgled, oko 50 mještana prošle godine je potpisalo peticiju, putem koje su tražili potpunu rekonstrukciju.

„Peticija je sa potpisima predata čelnicima Mjesne zajednice. Očekujemo reakciju Opštine i nadamo se da će imati volje da riješe problem, a to bi značilo potpunu rekonstrukciju, nikako krpljenje rupa“, poručio je on.

Kada je portal Onogošt 2021. godine istraživao kakvo je stanje gradskih ulica i kvartova u Nikšiću, Virska ulica bila je jedna od 40 lokacija koju su nam građani prijavili. Šta su mještani ulice tad rekli možete pročitati u tekstu FOTO: Drugo lice Nikšića – Pogledajte mapu sa preko 40 neuređenih lokacija u gradu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Neko kod majstora ,. a neko kod doktora. Daj popravljajte ulice,svaki dan zapinjemo, padamo…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.