Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ČITAOCI ŠALJU: Uređenjem dvorišta do savremenog izgleda i rješenja problema u Ulici Danila Bojovića

Čitateljka portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 18.02.2024. u 08:08
Ulica Danila Bojovića nalazi se u užem centru grada, ali od same izgradnje kvart između zgrada u toj ulici nije promijenio izgled, dok su problemi postajali sve vidljiviji.

Kako govore fotografije naše čitateljke, svaka kiša činila je da dvorište bude ispunjeno lokvama, preko kojh stanari dolaze do svojih domova.

''Niko se duži niz godina nije ''okrenuo'', a ne može biti uži centar grada od ovog'', navela je stanarka koja nam je i dostavila fotografiju dvorišta u periodu kiše.

S obzirom na to da je riječ o lokaciji u neposrednoj blizini centra grada, problemi postaju još izraženiji jer mnogi traže parking mjesto upravo u dvorištu njihovih zgrada.

''Svi stanari su ogorčeni, što zbog ovakvog izgleda, što zbog toga što nemamo često gdje da parkiramo svoje automobile, jer ljudi koji rade u centru grada, ostavljaju automobile upravo tu. Zatim su na poslu po osam sati, a automobili ostaju toliko vremena ispod nečijeg prozora, što je jako ružno'', rekla nam je ona i dodala da i pored toga stanari pokušavaju da srede i održavaju dvorište.

Pomenute ''navike'' i nedostatak adekvatne infrastrukture čine njihove napore uzaludnim.

''Postoje stanari koji pokušavaju na svoju inicijativu da urede prostor, ali je to nemoguće, najprije zbog parkiranja gdje ko stigne, a potom jer je to teško finansijski ispratiti'', jasna je sagovornica Portala Onogošt.

Kako nam je rekla, obraćali su se na iste adrese godinama, kako bi riješili probleme i kvart dobio savremen izgled.

''Bilo je nekih površnih razgovora. Uvijek je odgovor bio da će doći na red i da se čeka završetak adekvatnog projekta, da se ne bi samo nalivao beton. Godinama unazad je tako, od predsjednika do predsjednika... Sve isti odgovori'', kazala je ona povodom dosadašnjih inicijativa stanara Ulice Danila Bojovića.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.