Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ulične trke kroz Kočane, stanari Jezerske ulice traže hitnu reakciju nadležnih

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 22.06.2024. u 09:28
Mještani Jezerske ulice, u Kočanima, kažu da svakodnevno svjedoče uličnim trkama. Sve se to, praktično dešava ispred njihovih vrata zbog čega strepe za bezbjednost djece. Od nadležnih traže postavljanje dva usporivača.

Stanari kažu da je ulica prava, široka, što pojedini koriste kao stazu za trke.

Ističu da se na kraju ulice nalazi dječiji vrtić.

Kako brojna obraćanja, kako kažu, nijesu urodila plodom, od nadležnih traže makar da postave dva usporivača.

„Problem je u tome što smo više puta se pisanim putem obraćali Opštini, kucali na brojna vrata odgovornih. Nije bilo uspjeha. Sada se kroz Kočane obilježavaju mjesta za usporivače brzine, a naša ulica kao da ne postoji. Molim Vas da objavite post, jer svake godine strepimo za našu djecu. Možda ipak neko od odgovornih shvati značaj ta dva usporivača saobraćaja u našoj ulici“, kaže se u molbi mještana.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  6

  1. Nikšićanka

   I jeste tako.
   Par puta sam upravo u toj ulici doživjela stres od bahatih vozača.
   Malo pravine koriste da razviju brzinu, a ulica je puna djece.
   Podrška za žitelje ulice!

    1. Kocans spavaju vec 3 godine. Nikakvih ulaganja nema. Posta zarasla u travu, Guvno da se i ne pominje, kruzni na Kapino polna 2m trava. Bruka i sramota!

  2. Radivoje Vukovic

   Nijesu problemi samo u nedostatku snijezmnih padavina ,pogubna sreća suma ,emisije co2 gasova ,direktna i indirektno i iracionalna potrošnja resursa dovela je do povećanja globalne temp.i još raste tako da sada i mamo pomeranja granica i amplituda po geograf. širini i dužini što ima nepredvidive posledice i odgovore prirode kao opomenu u vidu,požara, poplava ,zemljotresa ,vulkanizacije formiranje cikonskih zastrasujucih pojava meteo praznjenja-gromova što za posledice uz tektoniku ima zastrašujuće pojave za sada minorno iako su bez uporedjenja nama potpuno nepredvidivi.
   Priroda nam je sve dala , mi njoj nazalost uzvraćamo samo neznaveno i bahato.
   Do kada?..

  3. Ako moze neko da priupita policiju da li cuju motore koji kroz uzi centar Niksica non-stop zuje – ocigledno je da ne postuju dozvoljenu brzinu…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Čitalac Portala Onogošt poslao nam je fotografiju na kojoj se vide dvije osobe koje izbacuju otpad na lokalitetu krupačkih topola.
  Iz Uprave policije upozoravaju javnost da je tokom prethodnih dana registrovan veći broj oglašavanja (tzv. Advertisements) koje se javljaju na društvenim mrežama „Facebook“ i „Instagram“, a na kojima su uz upotrebu tehnologije vještačke inteligencije generisane lažne vijesti i navodne objave javnih ličnosti iz Crne Gore, a koje sprovođenjem tzv. Clickbait kampanje u konačnom imaju cilj upućivanje korisnika društvenih mreža na druge web stranice.