Zelena tečnost izliva se u Mrkošnicu, Vodovod: Zahtjev i fotografije proslijeđeni Komunalnoj inspekciji

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 24.08.2023. u 07:59
Zabrinuti mještanin Kličeva poslao nam je fotografije i snimke zelene tečnosti koja se iz cijevi već danima izliva u Mrkošnicu ispod Malog mosta.

Zbog sumnje na moguće zagađenje vodotoka, pitali smo Vodovod da li su upoznati o čemu se radi.

“Imajući u vidu navedeno opisno stanje, ovo Društvo će predmetni zahtjev, uz prateće fotografije koje potrvđuju izloženo, uputiti Komunalnoj inspekciji PJ Nikšić kao organu nadležnom za provjeru obavljanja komunalnih djelatnosti u skladu sa zakonom, radi utvrđivanja pravilnog i potpunog činjeničnog stanja kojim će se u konačnom ustanoviti nadležnost i odgovornost za postupanje u predmetnom slučaju, o čemu ćete i biti blagovremeno obavješteni”, naveli su oni u odgovoru.

Zbog pomenutog, zabrinuti su i u Društvu mladih ekologa (DMEN).

“Problem koji se periodično ponavlja. Tečnost jarko zelene boje izlazi iz cijevi koja ne smije da se nalazi na tom mjestu, jer rijeka Mrkošnica nije recepijent nikakvih otpadnih voda. Po boji je jako zabrinjavajuće stanje… Pozivamo Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI da uzme uzorke i ispitaju o čemu se radi. Ko je uzročnik, ko snosi odgovornost? Građani su zabrinuti i trebaju povratnu informaciju”, zaključuju oni.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.
  Iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova upozoravaju na porast broja nelicenciranih vrtića, kojih je, prema njihovim informacija, čak 86 u Crnoj Gori. Iz Prosvjetne inspekcije su potvrdili da su nailazali na takve slučajeve na terenu, te da su uslovi uglavnom neadekvatni za djecu.