Access program: April mjesec obilježen brojnim aktivnostima

58443011_1062402237303438_7366594577429430272_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.05.2019. u 13:11

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM i proteklog mjeseca nastavilo je sa zanimljivim aktivnostima u okviru English Access Microscholarship Programa kojim je u Nikšiću obuhvaćeno 25 učenika iz sedam osnovnih i tri srednje škole.

Tokom aprila mjeseca učenici su izmedju ostalog govorili i o zdravlju i zdravim stilovima života kao i očuvanju životne sredine.

„U okviru teme „Zdravlje i zdravi stilovi života“ i obilježavanja Svjetskog dana zdravlja imali su priliku da nešto više saznaju od doktora interne medicine Andrije Vujovića koji je bio gost na njihovom času. Doktor je bio odličan sagovornik učenicima i odgovarao je na sva njihova pitanja. Koliko je fizičko zdravlje bitno naučili su i kroz trening u BodyFit Fitness Studiu sa profesorom fizičke kulture Brankom Gazdićem“, navela je Milka Cerović, koordinatorka rada nastavnika.

Učenici Access Programa iz Nikšića trenutno, kako kaže, rade i na projektu i sprovode anketu među učenicima i nastavnicima svojih škola o zdravlju i zdravim stilovima života.

„U okviru obilježavanja Dana planete zemlje i teme „Značaj očuvanja životne sredine“ realizovane su volonterske aktivnosti sa JKP „Komunalno Nikšić“ i JKPRJ „Zelenilo“. Učenici su učestvovali u akciji čišćenja i sređivanja našeg grada, kao i sađenja drveća u botaničkoj bašti Gimnazije „Stojan Cerović““, dodala je ona.

U okviru intezivnih sesija zajedno sa Access grupom iz Rožaja posjetili su Nacionalni park Biogradska gora gdje su se više upoznali sa karakteristikama ovog nacionalnog parka, njegovim značajem i florom i faunom. 

Access Program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira Vlada Sjedinjenih Država, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

„Saradnja sa lokalnom zajednicom je veoma važna stavka u realizaciji Access programa, tako da smo u okviru obilježavanja mjeseca posvećenog poeziji u Sjedinjenim Američkim Država kao gosta na času imali mladu pjesnikinju Teodoru Ilić, članicu Književnog kluba „Poenta Poetika“. Ovo je bila sjajna prilika za učenike da razgovaraju o poeziji, o mladim nikšićkim pjesnicima i njihovim uspjesima, a i da se sami okušaju u poetskim vodama. Access Program tim i u narednom periodu nastavlja sa aktivnostima koje podrazumijevaju aktivno učešće lokalne zajednice“, najavila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.